ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Δεν γνωρίζω τι είπαν Τσίπρας-Πούτιν

14:33 - 14 Οκτ 2016 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Δεν γνωρίζω τι είπαν Τσίπρας-Πούτιν
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως ουδέποτε όσο βρισκόταν ο ίδιος στην κυβέρνηση υπήρξε σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος. Ωστόσο, επισημαίνει πως δεν ήταν μπροστά στις συναντήσεις Τσίπρα - Πούτιν και δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τα δημοσιεύματα, περί αιτήματος από τη μεριά της Ελλάδας προς τη Ρωσία για να τυπωθούν δραχμές, σημειώνει πως δεν ήταν μπροστά στις συνομιλίες Τσίπρα - Πούτιν, αλλά υπογραμμίζει πως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες επιδιώξεις.

 

Η ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Γ. Βαρουφάκη

 

"Επειδή ζητήθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης (εγχώρια και ξένα) σχόλια του κ. Βαρουφάκη σχετικά με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τους ισχυρισμούς του κ. Φ. Ολάντ όσον αφορά συνομιλία του με τον Β. Πούτιν, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει τα εξής:

 

"Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό."

 

Η ανακοίνωση εστάλη και σε διεθνή μέσα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 14 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.