ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουκέτες Σκουρλέτη στο Συνέδριο: Δεν ξέρουμε αν βγαίνει το πρόγραμμα

20:26 - 14 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ρουκέτες Σκουρλέτη στο Συνέδριο: Δεν ξέρουμε αν βγαίνει το πρόγραμμα
Η πρώτη σημαντική και ηχηρή διαφοροποίηση με το Μέγαρο Μαξίμου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως το πρόγραμμα και φυσικά έβαλε στο κάδρο τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη.

Η διαφοροποίηση Σκουρλέτη έρχεται την ώρα που θεωρείται πως βρίσκεται στο στόχαστρο των θεσμών, γεγονός που τον βάζει παράλληλα και ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους για αποχώρηση στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

Από την αρχή μέχρι το τέλος της ομιλίας του ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και μένει να δούμε αν αυτή η ομιλία θα επισφραγίσει την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα ή αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να κατευνάσει τα πνεύματα.

 

"Αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι ό,τι είπαμε τον Σεπτέμβριο στον ελληνικό λαό. Δεν ήταν παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός. Αυτές οι μάχες είναι βαθιά πολιτικές και δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

 

"Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα".

 

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα του χρέους. "Η συζήτηση γίνεται με αντιφατικό τρόπο. Αν η απόφαση συνοδευτεί από νέο μνημόνιο πρέπει να απαντηθεί πού πάμε.

 

Αν δεν απαντηθούν όλα αυτά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Είναι ένα πρόγραμμα ξένο με εμάς, ακραίο νεοφιλελεύθερο, δεν το υιοθετούμε".

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 14 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.