ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός στόχου τα ληξιπρόθεσμα που ξεκλειδώνουν την υποδόση

17:12 - 19 Οκτ 2016 | Οικονομία
Εντός στόχου τα ληξιπρόθεσμα που ξεκλειδώνουν την υποδόση
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η ΤτΕ, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δείχνουν πως η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεκλειδώσει τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ, που παρέμεναν σε εκκρεμότητα μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα στοιχερία της ΤτΕ δείχνουν πληρωμή 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου.

 

Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει το στόχο πληρωμών τουλάχιστον του 80% των κεφαλαίων που είχαν διατεθεί (1,8 δισ. ευρώ) για το λόγο αυτό κατά την προηγούμενη εκταμίευση από τον ESM.

 

Στο τελευταίο Eurogroup, στις 10 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η έγκριση της υποδόσης να γίνει όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου, κάτι που οποίο αναμένεται να γίνει προς το τέλος του μήνα από το Euroworking Group.

 
Συνεπώς, η Ελλάδα έχει καλύψει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εκτός απροόπτου δεν θα έχει πρόβλημα να αποδεσμεύσει το δεύτερο μισό της υποδόσης, το οποίο σημειωτέον θα διατεθεί και αυτό για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.