ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Το 2018 θα υπάρξει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

18:17 - 19 Οκτ 2016 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Το 2018 θα υπάρξει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Η προστασία του κόσμου της εργασίας σε σχέση με τις δαπάνες, η μείωση της φορολογίας και η επαναθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η μέριμνα για την κυβέρνηση για το 2017 όταν η οικονομία θα μπει στη φάση της ανάπτυξης.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφήγημα success story, αλλά αφήγημα για το πως θα σταθεί η χώρα στα πόδια της και πως θα φέρει ανάπτυξη που θα ενσωματώνει εμπράκτως τις κοινωνικές δυνάμεις.
 
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα φλέγοντα θέματα της αξιολόγησης, του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, αξίζει να δούμε και τις θέσεις του για ζητήματα που αφορούν πιο άμεσα την κοινωνία.

Ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε τα ρίσκα του προϋπολογισμού "προς το καλύτερο και το χειρότερο" καθώς υπάρχουν "μέτρα υφεσιακά", εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι το ρίσκο είναι προς το καλύτερο γιατί θα υπάρξει λύση για το χρέος, "η συζήτηση συνεχίζεται με πάρα πολλούς παίχτες" είπε,  και στην προοπτική ένταξης στο καθεστώς "ποσοτικής χαλάρωσης".
 
"Έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι η "βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στο νόμο για την εθελούσια αποκάλυψη των καταθέσεων στο εξωτερικό έκανε λόγο για νόμο "καρότο και μαστίγιο", υπογραμμίζοντας ότι θα προβλέπει πολλές ποινές και ο καταθέτης θα ξέρει ότι μπορούμε να τον βρούμε, ενώ ανακοίνωσε ότι από το 2018 θα υπάρξει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα στηριχθεί στο spending review, τον εξορθολογισμό δαπανών σε όλα τα υπουργεία μέσα στο 2017.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 19 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.