ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σφιχτή» η Μέρκελ για το χρέος, πιο θετικός ο Ολάντ

13:05 - 21 Οκτ 2016 | Οικονομία
«Σφιχτή» η Μέρκελ για το χρέος, πιο θετικός ο Ολάντ
Τα… αναμενόμενα προκύπτουν ως ρεπορτάζ από τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες με Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ για το χρέος. Δηλαδή, ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκε θετικός στις εκκλήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ αντίθετα η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται πως κρατάει πιο σκληρή στάση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ολάντ συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος και μάλιστα οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη επιλύει τα προβλήματά της.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.

 

Από την άλλη μεριά, για τη συνάντηση με την κα. Μέρκελ οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές δεν είχαν πολλά να πουν και αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος.

 

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχολιάζουν απλώς ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες από όλες τις πλευρές και να αρθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με το χρέος προκειμένου να υπάρξει γρήγορη έξοδος της χώρας στις αγορές.

 

Ο Πρωθυπουργός φέρεται επίσης να ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να υπάρχει ενιαία και σαφής θέση του Βερολίνου, ιδίως σε ότι αφορά το ζήτημα του χρέους, φωτογραφίζοντας φυσικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 21 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.