ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σημαίνει η αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ για πρόγραμμα και χρέος

16:00 - 21 Οκτ 2016 | Οικονομία
Τι σημαίνει η αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ για πρόγραμμα και χρέος
Τον κώδωνα του κινδύνου για τους στόχους του ελληνικού προγράμματος κρούει η Citi, σχολιάζοντας ότι η αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών από την ΕΛΣΤΑΤ θα καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου για το 2015.

Όπως αναφέρει, αν και η αναθεώρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 0,1% από το 0,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, συνεχίζει να είναι καλύτερο του στόχου, ωστόσο, το χαμηλότερο σημείο εκκίνησης καθιστά την επίτευξη του στόχου του 2016 πιο δύσκολη ενώ παράλληλα αναζωπυρώνει ενδεχομένως τις ανησυχίες για την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Ως άλλο ένα αρνητικό σημείο η Citi σχολιάζει τη σημαντική επιβράδυνση στα έσοδα από τον τουρισμό, έναν κλάδο που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας και που όλοι περιμένουν ότι θα «οδηγήσει» την οικονομία σε ανάπτυξη.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα, ο επενδυτικός οίκος τονίζει ότι για να υπάρξει ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι απαραίτητη, έστω μια πρωταρχική συμφωνία για το χρέος, η οποία θα στηρίζεται σε μια θετική ανάλυση βιωσιμότητά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.