ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Συνεργασία με το Επιμελητήριο του Ντουμπάϊ

14:43 - 15 Φεβ 2007 | Οικονομία
Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντουμπάϊ υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, (15.2.2007), ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη καιπολυπληθούς επιχειρηματικής ομάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.).

Με τη συμφωνία αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης συμφωνίας που είχε υπογράψει με το Επιμελητήριο του Αμπού Ντάμπι, ο ΣΕΒ ενισχύει τη δικτύωσή του στα δύο αυτά σημαντικά Εμιράτα που αποτελούν την πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή του αραβικού κόλπου.

Μιλώντας, σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Ντουμπάϊ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη και προοπτική να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των Εμιράτων αξιοποιώντας τις ζώνες ελεύθερου εμπορίου, τη μηδενική φορολογία και τη δυνατότητα διαμετακόμισης σε πολλές άλλες χώρες.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τα μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στην επόμενη δεκαετία στα Εμιράτα, στα οποία πρέπει να εστιάσουν τη προσοχή τους οι εξωστρεφείς, ελληνικές επιχειρήσεις. Τέτοια έργα αφορούν τη δημιουργία ή ανάπλαση οικιστικών περιοχών, τις τουριστικές υποδομές και δραστηριότητες αναψυχής, τα λιμενικά έργα και μαρίνες, την υδροδότηση, την ενέργεια, ενώ δυνατότητες υπάρχουν στους τομείς δομικών υλικών, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, πετροχημικών. Απευθυνόμενος στους εγχώριους επιχειρηματίες τους προέτρεψε να επιδιώξουν συνεργασία, με ελληνικά επιχειρηματικά σχήματα, τόσο για επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα όσο και σε περιφερειακές αγορές.

Σε συζητήσεις με τα Επιμελητήρια, ο ΣΕΒ δρομολόγησε συγκεκριμένες δράσεις, όπως τη δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Η.Α.Ε., την επίσκεψη επενδυτικών εταιριών των Εμιράτων στην Ελλάδα εντός του 2007, την υποστήριξη εμπορικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ και ο ΟΠΕ τον Μάρτιο στα Εμιράτα, καθώς και τη διασύνδεση των ιστοσελίδων για παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης.

Σημειώνεται ότι οι Υπουργοί και η επιχειρηματική αποστολή επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή τέμενος του αραβικού κόσμου, στο Αμπού Ντάμπι, όπου η εταιρία-μέλος του ΣΕΒ, FHL ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, έχει αναλάβει το έργο της, εξ ολοκλήρου, επένδυσης των επιφανειών με μάρμαρα αξίας 42 εκ. €.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.