ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Έως τέλος του έτους οι προτάσεις για το χρέος

15:27 - 01 Νοε 2016 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Έως τέλος του έτους οι προτάσεις για το χρέος
Με δηλώσεις που έκανε από τη Λευκωσία, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που προτείνει ο ESM για το χρέος θα τεθούν προς συζήτηση στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου και παράλληλα εκτίμησε πως θα μπορούσαν να συμφωνηθούν και να εγκριθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, έως τα τέλη του έτους. "To Eurogroup έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις", σημείωσε.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος στις σχετικές διαπραγματεύσεις και πως ο ESM σχεδιάζει τα επόμενα βήματα που είναι απαραίτητο να γίνουν.

 

Ουσιαστικά, ο Ρέγκλινγκ έρχεται να συμπληρώσει το έγγραφο του Ντάισελμπλουμ ενόψει Eurogroup, στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά για το γεγονός ότι ανοίγει η συζήτηση σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

 

"Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017"

 

Νωρίτερα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ και πάλι από την πρωτεύουσα της Κύπρου είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017 αν φυσικά συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

«Εχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές είναι πλέον success stories», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας σε συνέδριο στη Λευκωσία. «Περιμένω ότι η Ελλάδα μπορεί επίσης να επιστρέψει στις αγορές του χρόνου, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 01 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.