ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Γρήγορη αξιολόγηση-Ρέγκλινγκ: Βραχυπρόθεσμα μέτρα τον Δεκέμβριο

21:39 - 07 Νοε 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Γρήγορη αξιολόγηση-Ρέγκλινγκ: Βραχυπρόθεσμα μέτρα τον Δεκέμβριο
"Είναι προς όφελος όλων τα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό", τόνισε μετά το τέλος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οποίος άφησε ανοιχτό παράθυρο για το χρέος στην επόμενη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου. Είπε ακόμα πως περιμένει την απόφαση του ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του έτους. Αισιόδοξος για συνολική συμφωνία τον Δεκέμβριο ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πως ο ESM θα παρουσιάσει στο Eurogroup του Δεκεμβρίου τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Είναι προς όφελος όλων τα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Περαιτέρω συζήτηση για την Ελλάδα θα γίνει στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Δεκέμβριο είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Για το θέμα του ΔΝΤ και τη στάση που θα κρατήσει υπογράμμισε ότι "ο Πολ Τόμσεν έχει διαβεβαιώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα λάβει τις αποφάσεις του για το ελληνικό πρόγραμμα έως τέλος του έτους".

 

Για το χρέος ανέφερε σε ό,τι αφορά τα μακροπρόθεσμα μέτρα ότι η συζήτηση θα γίνει μετά το 2018, ωστόσο, οι προτάσεις του ESM για τα βραχυπρόθεσμα θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο.

 

Βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συνολική συμφωνία τον Δεκέμβριο εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα Πιερ Μοσκοβισί και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα οι θεσμοί θα βρίσκονται στην Αθήνα για τη συνέχιση της αξιολόγησης με σκοπό την ολοκλήρωσή της το συντομότερο.

 

«Είναι επιθυμητό και δυνατό να υπάρξει συνολική συμφωνία τον Δεκέμβριο, αυτό θα σήμαινε έναρξη του 2017 με πνεύμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

 

Επανέλαβε ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη του Νοεμβρίου.

 

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τη μεριά του είπε ότι "η τεχνική βοήθεια την οποία δίνει η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιητική, παρά την ύπαρξη μικρών προβλημάτων".

 

Στο EuroWorking Group στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά και στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα καταθέσει ο ESM τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε ό,τι αφορά το χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

 

«Το Eurogroup του Μαΐου είχε ζητήσει από τον ESM να εξετάσει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε τρεις τομείς, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο τον Νοέμβριο και στο Eurogroup τον Δεκέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως είπε «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», ο κ. Ρέγκλιγνκ είπε μεταξύ άλλων ότι εξετάζεται η μείωση του επιτοκίου κινδύνου, μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης του ESM.

 

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από οποιαδήποτε λύση κι αν επιλεγεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:48 - 07 Νοε 2016

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.