ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει με το ΤΑΙΠΕΔ;

11:43 - 10 Νοε 2016 | Οικονομία
Τι θα γίνει με το ΤΑΙΠΕΔ;
Ένα ερώτημα που τριγυρίζει τις τελευταίες μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία χωρίς να «δίνεται», προς το παρόν τουλάχιστον, ικανοποιητική απάντηση είναι το ποιος θα πάει στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά την τοποθέτηση του κ. Πιτσιόρλα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα στο ΤΑΙΠΕΔ συνδέεται τόσο με το Υπερταμείο για την δημόσια περιουσίαόσο και με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και την νέα του θέση.

 

Η λύση στο ΤΑΙΠΕΔ θα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο επιλογών και αποφάσεων που θα ξεκινά από την λειτουργία του Υπερταμείου και θα καταλήγει στις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Αλλά, το Υπερταμείο, επί της ουσίας, δεν πρόκειται να ανάψει τις μηχανές του πριν από το τέλος του χρόνου και για βρει βηματισμό θα απαιτηθούν... μήνες.

 

Στην αγορά λέγεται ότι μεταβατική λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσταση του υπερταμείου φαίνεται πως αναζητούν στην κυβέρνηση για τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. 

 

Αρκετοί θεωρούν πως το ταμείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με το τριμελές Δ.Σ. μέχρι να συσταθεί το υπερταμείο και να επιλεγεί το διοικητικό του συμβούλιο. Το τελευταίο θα προχωρήσει στη συνέχεια, όπως προβλέπει και το τρίτο μνημόνιο, στην επιλογή της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Με βάση το τρίτο μνημόνιο, το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες του υπερταμείου μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και την Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), κάτω από την οποία θα περάσουν οι κρατικές επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.