ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, κινδυνεύουμε

09:07 - 18 Νοε 2016 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, κινδυνεύουμε
Θέμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τη μεριά της Γερμανίας θέτει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας τις αντιδράσεις από τη μεριά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, σημειώνει πως η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εμπιστευθεί την ελληνική:\

 

Ο κ. Τσακαλώτος κάνει έκκληση στη Γερμανία και τους άλλους πιστωτές της χώρας να καταλήξουν σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει θα χαθεί η καλύτερη ευκαιρία να μπει τέλος στην επταετή κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ότι τυχόν αναβολή για τη λήψη της απόφασης θα θέσει σε κίνδυνο τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη το 2017 καθώς και ότι οι επόμενες εβδομάδες προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία για την Ευρωζώνη να αποδείξει ότι μπορεί να διορθώσει και όχι να αποφεύγει τα προβλήματά της.

«Αν κλοτσήσουμε παρακάτω το τενεκεδάκι και πούμε ότι "θα αποφασίσουμε σε δύο χρόνια" για το πώς θα κάνουμε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, τότε οι επενδυτές θα αναβάλουν επίσης τις αποφάσεις τους για επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.