ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Ένα κούρεμα χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα

19:06 - 18 Νοε 2016 | Οικονομία
Σόιμπλε: Ένα κούρεμα χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα
Συνεχίζει τη σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ότι «ένα κούρεμα του χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα», ενώ επέπληξε την Αθήνα για αργοπορία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σόιμπλε μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η χώρα οφείλει να κάνει όσα υποσχέθηκε.

 

Επιπλέον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της, ενω σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ότι χρειάζεται να συζητηθεί ο μελλοντικό ρόλος του Ταμείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες πριν, μετά την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα για ανάγκη ελάφρυνσης του χρέου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε σχολιάσει πως όποιος αναφέρεται σε ελάφρυνση χρέους προσφέρει «κακές υπηρεσίες» στην Ελλάδα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους για την επόμενη δεκαετία και ότι στην περίπτωση που θα λάμβανε χώρα μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αυτό θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό, καθώς θα καθυστερούσε περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις.

 

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε έρχονται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του προέδρου του EWG Τόμας Βίζερ στο πρακτορείο Bloomberg, o οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο επερχόμενο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.