ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφτασε το μνημόνιο των θεσμών: Βλέπουν «κενό» 600 εκατ. ευρώ το 2018

14:52 - 20 Νοε 2016 | Οικονομία
Έφτασε το μνημόνιο των θεσμών: Βλέπουν «κενό» 600 εκατ. ευρώ το 2018
Με την κυβέρνηση να έχει λάβει από τους θεσμούς ένα κείμενο προτεινόμενης συμφωνίας (SMοU), ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, έπειτα από τριήμερη διακοπή, οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, όπου θα τεθούν επί τάπητος το δημοσιονομικόκενό και τα εργασιακά.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι εκείνο του εργασιακού, το οποίο συζητάται στο ραντεβού που ξεκίνησε στη 1 μ.μ. με την Έφη Αχτσίογλου, ενώ και στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.

 

Όπως δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση, «το κείμενο που παρέδωσαν έχει μια σειρά από ανοικτά θέματα επί των οποίων συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις».

 

Στο δημοσιονομικό κενό για το 2017 κυβέρνηση και δανειστές φέρονται να χωρίζουν μόλις 50 εκατ. ευρώ, μέγεθος το οποίο εκτιμάται σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ότι δεν συνιστά πρόβλημα.

 

Παραμένει όμως ένα κενό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ για το 2018.

 

Όσον αφορά στα θέματα Παιδείας, τα οποία θα συναντηθούν σε απογευματινή συνάντηση, υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά δυο από τρία ανοικτά ζητήματα έχουν κλείσει.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα έως την Τρίτη οπότε θα αναχωρήσουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου, ενώ επιδιώκεται να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο τη συζήτηση ώστε να μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία εξ αποστάσεως έως το χρονικό ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.