ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης:Υπάρχουν δήμοι στα όριά τους και θα κληθούν να κλείσουν

14:13 - 24 Νοε 2016 | Οικονομία
Πατούλης:Υπάρχουν δήμοι στα όριά τους και θα κληθούν να κλείσουν
"Εάν επιμείνουν, η ποιότητα ζωής των πολιτών, των μικρών παιδιών και της τρίτης ηλικίας, θα είναι ανυπέρβλητα αρνητική. Υπάρχουν δήμοι που ήδη βρίσκονται στα όρια τους και θα κληθούν να κλείσουν", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Πατούλης σχολίασε τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού 2017 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου προβλέπονται νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων κατά 10% για την επόμενη χρονιά.

 

"Είναι αδιανόητο όταν όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν δείξει ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές, εμείς να ακολουθούμε τον αντίστροφο δρόμο. Και μακάρι ο δρόμος αυτός να έβγαζε σε αποτελέσματα" συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης.

 

Ερωτηθείς εάν οι δήμαρχοι στο αυριανό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, απάντησε: "Είναι σίγουρο ότι όλα θα πέσουν στο τραπέζι, γιατί έχουμε υποχρέωση στη χώρα. Η νομοθετική εξουσία αποφασίζει και έχουμε δει πού μας έστειλαν τα αποτελέσματα... στα βράχια. Θα αναδείξουμε μαζί με τους πολίτες ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και η ποιότητα της καθημερινότητας θα μειωθεί. Εμείς έχουμε υποχρέωση να φύγουμε από τη σελίδα του διαλόγου".

 

Για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει το διάστημα από 1 έως 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πατούλης σημείωσε: "Θα είναι ένα συνέδριο που πιστεύουμε ότι θα έχει κομβική, ιστορική, αξία. Θα γυρίσουμε τη σελίδα του χθες και θα αναζητήσουμε τη σελίδα του αύριο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.