ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ για νέα μέτρα το 2018 στην Ελλάδα

20:12 - 24 Νοε 2016 | Οικονομία
«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ για νέα μέτρα το 2018 στην Ελλάδα
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ... πρόδωσε τις διαβουλεύσεις που γίνονται για νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Ελλαδα για το 2018 και για τα οποία συζητά ήδη η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg σημειώνει πως η συζήτηση για τα μέτρα έχει πέσει στο τραπέζι, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

 

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά σημειώνει πως μείωση του πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν είναι πιθανό να υπάρξει πριν από το 2019 κι έτσι θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Μάλτα, όπου βρίσκεται, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζει ξεκάθαρα στο τραπέζι τα μέτρα του 2018, τα οποία εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

 

Σημειώνει πως πρόκειται για ιδέες από τη μεριά των θεσμών, που επιθυμούν να εξασφαλίσουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα μείνει στη σωστή τροχιά και μετά το τέλος του προγράμματος.

 

«Εχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα», τόνισε.

 

Αναφορικά με το ΔΝΤ δηλώνει πως «αν, και όταν φυσικά, οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει».

 

Για το χρέος σημειώνει ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαίου, όπου ειπώθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

 

Τέλος, για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε ότι «θα πρέπει να ανεβούν και πράγματι ανεβαίνουν κάθε χρόνο και ο στόχος είναι 3,5%». «Από εκεί θα αποφασίσουμε για πόσο είναι δυνατό να μείνουν σε αυτό το επίπεδο», τόνισε. Μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο, και αυτό «ναι» είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:41 - 24 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.