ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι εκλογές

12:50 - 25 Νοε 2016 | Οικονομία
Μίχαλος: Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι εκλογές
«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι νέες εκλογές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, ο Κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η πραγματικότητα είναι δύσκολη, ωστόσο τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση έναντι των επίσημων εκτιμήσεων και προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί περίπου 1,5%.

 

«Ελπίζουμε πως με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα δούμε περισσότερα success stories το 2017 στη χώρα μας», ανέφερε.

 

Πρόσθεσε πως «σημειώνεται σημαντική βελτίωση στον τομέα των υπηρεσιών και στον τουρισμό. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τουριστικής περιόδου» και όπως εκτιμάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ θα αποτυπωθεί ότι η χρονιά αυτή ήταν πολύ καλή για την Ελλάδα. Επίσης συμπλήρωσε πως «ελπίζουμε πως και με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα δούμε περισσότερα success stories το 2017 στη χώρα μας».

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει έστω κι λίγη αισιοδοξία, ο Κ. Μίχαλος απάντησε πως «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι νέες εκλογές, κάτι το οποίο ζητάει η αντιπολίτευση». Ανέφερε ότι ο εμπορικός κόσμος πάντα ήταν «υπέρ της ολοκλήρωσης των πολιτικών κύκλων». «Οτιδήποτε άλλο θα έφερνε αστάθεια, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι συναίνεση και συνεργασία γιατί διανύουμε μια εθνική κρίση».

 

Ερωτηθείς για τη διάσταση μεταξύ θεσμών – ΔΝΤ και κυβέρνησης στα εργασιακά και κυρίως στις ομαδικές απολύσεις ο Κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στις απολύσεις λέγοντας πως αυτή η διάσταση δεν περιλαμβάνει τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες είναι μικρομεσαίες. «Αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι λίγες, και τον τραπεζικό τομέα». Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που είχε ο ΕΒΕΑ από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, το ποσοστό των απολύσεων θα καθοριστεί στο 10% το μήνα.

 

Τέλος, αναφερόμενος στην άνοδο του λαϊκισμού και στις εθνικιστικές τάσεις που έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη, σχολίασε πως «η λιτότητα στη λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα». «Πρέπει να βρούμε εναλλακτικές μεθόδους και τρόπους». Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης ο Μάριο Ντράγκι θα κρατήσει τις υποσχέσεις του και θα συμφωνήσει στην ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα QE, που θα ανακουφίσει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.