ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Θέλουμε το ΔΝΤ, αλλά όχι τέταρτο πρόγραμμα

22:48 - 28 Νοε 2016 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Θέλουμε το ΔΝΤ, αλλά όχι τέταρτο πρόγραμμα
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε ότι «θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο», υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα».

Ο κ. Μοσκοβισί στάθηκε ακόμα στη σημασία της επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο(staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, στάθηκε εκ νέου ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι εφικτό ένα τέτοιο σενάριο.

 

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συμμετέχει ως εγγυητής», ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Τόνισε επίσης πως διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Το 2017 μπορεί να είναι το έτος μιας επιτυχημένης ανάκαμψης για την Ευρωζώνη», είπε επίσης και σημείωσε πως χρειάζεται όραμα και στρατηγική επένδυση. «Θέλω μια Ελλάδα σταθερή και μια δημοκρατική Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

 

Γενικότερα, στις τοποθετήσεις του στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε πως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στοχεύει σε έναν "μεγάλο συμβιβασμό" για την Ελλάδα.

 

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε συνολική συμφωνία, οι θεσμοί είναι ενωμένοι

 

Νωρίτερα, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο κτίριο της οδού Νίκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν «για να κρατήσετε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα ζητήσετε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα», ο κ. Μοσκοβισί έστειλε το παρακάτω μήνυμα υπέρ της παραμονής του Ταμείου:

 

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία (global deal) συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα (we need to have IMF on board) και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Τελευταία τροποποίηση στις 02:20 - 29 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.