ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανάτσιου: Το 90% των θεμάτων της αξιολόγησης έχει ήδη κλείσει

18:11 - 29 Νοε 2016 | Οικονομία
Παπανάτσιου: Το 90% των θεμάτων της αξιολόγησης έχει ήδη κλείσει
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή αναφέρθηκε στην πορεία της αξιολόγησης και ισχυρίστηκε ότι έχει κλείσει για το 90% των θεμάτων. Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η τεχνική συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια η πολιτική συμφωνία στο eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Τσακαλώτου σημείωσε πως «ο υπουργός Οικονομικών έστειλε ένα μήνυμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και σύσσωμου του ελληνικού λαού. Ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρόκειται να δεχθεί ένα συμβιβασμό μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκής πλευράς πάνω στους ώμους του ελληνικού λαού».

 

«Βασική πρόταση της κυβέρνησης θα αποτελεί η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 2019, να δαπανάται αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στόχος μας είναι η ελάφρυνση της φορολογίας και των εισφορών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Λέμε στους δανειστές: δώστε μας τη δυνατότητα να μειώσουμε τα πλεονάσματα και εμείς θα τα δώσουμε στους μικρομεσαίους που πλήττονται και με αυτό τον τρόπο θα ανακάμψουμε και την οικονομία», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς και η μείωση των πλεονασμάτων για αναπτυξιακούς».

 

Η υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται τα έσοδα που προβλέπει ο προϋπολογισμός να καλυφθούν από νέους φόρους, αλλά από φόρους που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα. «Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη εφαρμοστεί από το 2016 και κάποιοι θα έχουν εφαρμογή από το 2017. Ας μην περιμένει όμως ο ελληνικός λαός καινούργιους φόρους», ανέφερε η κ. Παπανάτσιου.

 

Με την ομιλία της κ. Παπανάτσιου ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Μετά από 4 συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 11,30 ωρών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Επιτροπή η οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του 2017. Ο νέος προϋπολογισμός εισάγεται στην ολομέλεια την προσεχή Τρίτη και θα ολοκληρωθεί, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.