ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup με «πάγο» στο χρέος από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ

13:42 - 05 Δεκ 2016 | Οικονομία
Eurogroup με «πάγο» στο χρέος από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ φρόντισαν από νωρίς να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών για τη συνεδρίαση του Eurogroup, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αντίθετα, ο "γαλλικός άξονας", μέσω Μοσκοβισί και Σαπέν θέλησε να περάσει πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Δεν έκανε καμία αναφορά για το χρέος και επανέλαβε την άποψη πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η οποία όπως είπε, είναι απαραίτητη για να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη από την πλευρά των αγορών.

 

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε μεν αναφορά στο θέμα του χρέους, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να υπάρξει οριστική συμφωνία σχετικά με μία μεγάλη συμφωνία ελάφρυνσης για την Ελλάδα.

 

Ο Πιερ Μοσκοβισί, ωστόσο, έβαλε κι άλλα θέματα στο τραπέζι, λέγοντας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση πως ευελπιστεί σε πρόοδο και ανέφερε πως εκτός από το χρέος, θα γίνει συζήτηση για τους στόχους των πλεονασμάτων, αλλά και για την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

 

Θετικές αναφορές έκανε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος είπε πως "περιμένω μία συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα".

 

«Καθώς η Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε με τις δεσμεύσεις της, η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων και οι διαπραγματεύσεις για το χρέος» υπογράμμισε.

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12.30 ώρα Ελλάδας.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 05 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.