ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters:Απίθανη μια συμφωνία σήμερα-Δεν αποκλείεται νέο Eurogroup πριν τα Χριστούγεννα

19:30 - 05 Δεκ 2016 | Οικονομία
Reuters:Απίθανη μια συμφωνία σήμερα-Δεν αποκλείεται νέο Eurogroup πριν τα Χριστούγεννα
Δεν αποκλείει ένα νέο Eurogroup λίγο πριν από τα Χριστούγεννα το Reuters, το οποίο μάλιστα αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συζητήσεις και μετά το νέο έτος, επικαλούμενο τις δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου.

«Οι συζητήσεις για τα μέτρα σχετικά με το χρέος μπορεί να ξεκινούν σήμερα, αλλά ένας συμβιβασμός θεωρείται απίθανος«, σημειώνει χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο, θυμίζοντας ότι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν περιμένει μία συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση χρέους σήμερα.

«Ενα δεύτερο Eurogroup μπορεί να χρειαστεί να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα», αναφέρουν αξιωματούχοι της ΕΕ μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ενώ όπως σημειώνεται, ένας εξ αυτών δήλωσε ότι περαιτέρω συζητήσεις μπορεί να αναβληθούν μέχρι τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έχει συνδέσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με μία συμφωνία για σημαντική μείωση του χρέους και έχει ορίσει προθεσμία ως το τέλος του χρόνου για να αποφασίσει. «Η Γερμανία θέλει το Ταμείο στο πρόγραμμα, για να μειώσει τη δική της έκθεση στην Ελλάδα, αλλά και προκειμένου να ενισχύσει την πίεση προς την Αθήνα για να κάνει μεταρρυθμίσεις», σημειώνει καταλήγοντας το Reuters.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 05 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.