ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι, ο μόνος άνθρωπος που (ακόμα) αντιστέκεται στον Σόιμπλε Κύριο

09:06 - 09 Δεκ 2016 | Οικονομία
Ντράγκι, ο μόνος άνθρωπος που (ακόμα) αντιστέκεται στον Σόιμπλε
Ο Μάριο Ντράγκι, με την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως στηρίζει το σχέδιο που έχει χαράξει και δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις… έξωθεν πιέσεις.

Ως γνωστόν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει μιλήσει ανοιχτά ενάντια στο QE. Η κόντρα τους κρατάει χρόνια, αλλά ο Ιταλός Κεντρικός Τραπεζίτης δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει.

 

Για μία ακόμη φορά με τις αποφάσεις της η ΕΚΤ απέδειξε πως έχει σχέδιο για το καλό της Ευρωζώνης και δεν έχει λόγους για… πισωγυρίσματα.

 

Ο Ντράγκι είπε μάλιστα πως, αν χρειαστεί, θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ακόμα και μετά τον Δεκέμβριο του 2017.

 

Ασφαλώς, ο Μάριο Ντράγκι επιμένει παράλληλα και στη γραμμή της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από τα κράτη – μέλη και αυτή του η προτροπή αφορά ασφαλώς και τη χώρα μας που επιθυμεί να μπει στο QE.

 

Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να κλείσει την αξιολόγηση και παράλληλα να υπάρξουν αναλύσεις που θα αποδεικνύουν πως με τις παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν στο Eurogroup το χρέος έχει καταστεί βιώσιμο.

 

Πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά η απόφαση του Ντράγκι να επεκτείνει το πρόγραμμα δίνει στη χώρα μας ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο θα μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να καταφέρει να μπει στο QE.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:14 - 09 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.