ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενστάσεις και από Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα-«Αιφνιδιασμένο» το Βερολίνο

14:54 - 09 Δεκ 2016 | Οικονομία
Ενστάσεις και από Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα-«Αιφνιδιασμένο» το Βερολίνο
Χωρίς να δείχνει ενόχληση ανάλογη με αυτή του Βερολίνου, η Κομισιόν εκφράζει κι αυτή με τη σειρά της τις επιφυλάξεις της σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, στο διάγγελμα που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης. Κι αν για το θέμα της μη αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που είναι επιβαρυμένα, λόγω του προσφυγικού, δείχνει κατανόηση, για τις παροχές στους συνταξιούχους οι ενστάσεις είναι πιο έντονες.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί στα ελληνικά νησιά από το προσφυγικό και δουλεύει ενεργά με τις ελληνικές αρχές για να περιορίσει το βάρος.

 

Σημείωσε δε πως η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για το πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τις δεσμεύσεις του MoU.

 

Παράλληλα έστειλε και ένα ακόμα σαφές μήνυμα. «Πρέπει να θυμίσω ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για προκαταβολικές συζητήσεις γύρω από το πρόγραμμα και δεσμεύσεις για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός περιπτώσεων υπεραπόδοσης στους συμφωνημένους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. 


Η Κομισιόν θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους άλλους θεσμούς».

 

Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν ήξερε τις λεπτομέρειες και θα πρέπει να εξεταστούν πριν γίνουν περισσότερες δηλώσεις ή γίνουν περαιτέρω κινήσεις.

 

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα και πως δεν είχε γίνει καμία σχετική τοποθέτηση στο Eurogroup.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.