ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ερωτηματικά» και από τον Ρέγκλινγκ για τις εξαγγελίες Τσίπρα

17:16 - 09 Δεκ 2016 | Οικονομία
«Ερωτηματικά» και από τον Ρέγκλινγκ για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ προστέθηκε στην... παρέα των ανθρώπων που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα.

Μετά το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του ESM δεν κρύβει πως έχει "ερωτηματικά" σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, για την οποία δεν ήταν ενήμερος.

 

Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές της χώρας αναφορικά με τα σχέδια της Ελλάδας για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ για να προσθέσει:

 

«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρντ, έστειλε το δικό της μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: «Πρέπει να θυμίσω ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για προκαταβολικές συζητήσεις γύρω από το πρόγραμμα και δεσμεύσεις για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός περιπτώσεων υπεραπόδοσης στους συμφωνημένους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. 


Η Κομισιόν θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους άλλους θεσμούς».

 

Πιο "αιχμηρή" ήταν η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος του οποίου είπε πως δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση, επισημαίνοντας πως θα περίμεναν να έχει γίνει κάποια αναφορά στο Eurogroup.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.