ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμοί σε Τσακαλώτο: Αν δεν αντέχετε, να πάτε σε εκλογές!

12:15 - 11 Δεκ 2016 | Οικονομία
Θεσμοί σε Τσακαλώτο: Αν δεν αντέχετε, να πάτε σε εκλογές!
Δύσκολο και πιεστικό ήταν για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το κλίμα που συνάντησε στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν ακόμη πιο δύσκολες τις σχέσεις Ελλάδας - θεσμών που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Οι διάλογοι που παρουσιάζει την Κυριακή το Βήμα είναι αποκαλυπτικοί του κλίματος που επικράτησε στο Eurogroup, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ρίχνει ακόμη και το χαρτί των εκλογών στο τραπέζι και να παίρνει μία απάντηση που μάλλον δεν περίμενε:

 

 «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές» ήταν η δραματική προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών.

 

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» ήταν η αντίδραση των θεσμών όπως τη συνοψίζουν στην εφημερίδα πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες. 

 

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε στη συμφωνία». 

 

Η Κομισιόν, ως μόνη σύμμαχος της Ελλάδας, δεν κρύβει πως θα περίμενε καλύτερη ενημέρωση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά.

 

Οι σχέσεις και οι γέφυρες επικοινωνίας αντέχουν ακόμη, ωστόσο, σίγουρα δεν είναι όπως πριν. Θα κριθούν, πάντως, στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση, που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 11 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.