ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτικό forum στη Νέα Υόρκη με "μενού" Ελλάδα

13:05 - 12 Δεκ 2016 | Οικονομία
Επενδυτικό forum στη Νέα Υόρκη με "μενού" Ελλάδα
Ένα άκρως ενδιαφέρον Forum όπου θα είναι επικεντρωμένο στις επενδύσεις στην Ελλάδα ξεκινάει σήμερα 12 Δεκεμβρίου του 2016 υπό την αιγίδα της Capital Link. Στο Forum που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη θα συμμετέχουν κορυφαίοι παράγοντες των θεσμών, της ελληνικής κυβέρνησης, έλληνες τραπεζίτες, διεθνής επενδυτές με θέμα προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο λόγος για το 18ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο οποίο συμμετέχουν μεγάλοι επενδυτές, επιχειρήσεις, διεθνείς τράπεζες, εκπρόσωποι των Θεσμών, αλλά και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής του Αλ. Χαρίτσης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Επίσης, θα υπάρξει μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα.

 

Στο συνέδριο μετέχουν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

 

Από τον τομέα των τραπεζών θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν ο Νίκος Καραμούζης της EUROBANK και ο Φραγκιαδάκης της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Wilbur Ross, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, τον οποίο ο Donald Trump επέλεξε για υπουργό εμπορίου της κυβέρνησής του, ενώ στο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ, θα του απονεμηθεί το  "2016 Hellenic Capital Link Leadership Award", για τη συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος. Εκτός από τον Ross, στο συνέδριο θα βρεθούν ο William Charles Vrattos της York Capital, ο John Calamos της Calamos Investments, ο George Logothetis της The Libra Group, καθώς και επτά μεγάλες διεθνείς τράπεζες - Citigroup, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, UBS.

 

Παράλληλα, σημαντική παρουσία θα έχουν και τα funds που συμμετέχουν στη διαχείριση των NPLs των ελληνικών τραπεζών, όπως  η WL Ross & Co, η Apollo Management International, η BlackRock, η Fortress Investment Group, η York Capital και η Oaktree Capital.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.