ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Διοικητής του ΙΚΑ ο Γιώργος Μέργος

14:36 - 23 Φεβ 2007 | Οικονομία
Ο Γιώργος Μέργος νυν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι ο νέος Διοικητής του ΙΚΑ.

Ο κ. Γιώργος Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφηρμοσμένη Οικονομική. Είναι Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (με αναστολή καθηκόντων).

Εργάσθηκε ως Οικονομολόγος - Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1996), μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995) και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Έχει ορισθεί από τον Υπουργό ως Διοικητής για την Ελλάδα στο Συμβούλιο Διοικητών της Black Sea Trade and Development Bank, Αναπληρωτής Διοικητής για την Ελλάδα της European Bank for Reconstruction and Development και Γενικός Επίτροπος για την Ελλάδα στις EXPO 2005 (Ιαπωνία) και 2008 (Ισπανία).

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ.

Γεννήθηκε το 1948, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.