ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή πύλη της Ν/Α Ευρώπης μέσω του ΤΑΡ η Θεσσαλονίκη

18:30 - 18 Δεκ 2016 | Οικονομία
Ενεργειακή πύλη της Ν/Α Ευρώπης μέσω του ΤΑΡ η Θεσσαλονίκη
Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης όπως και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, σε ενεργειακή πύλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην συμπρωτεύουσα με αντικείμενο την αναπτυξιακή σύμπραξη Κράτους-Τραπεζών-Επιχειρήσεων.

Αυτό θα επιτευχθεί, όπως πρόσθεσε, με την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ και την δημιουργία 8.000 θέσεων εργασίας, ανοίγοντας ουσιαστικά τον ζωτικής σημασίας Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου συνολικού μήκους 3.500 χλμ.

 

Την ίδια στόχευση, είπε ο υφυπουργός, υπηρετεί και η δημιουργία του αγωγού IGB στη Θράκη, εξασφαλίζοντας την μεταφορά φυσικού αερίου προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και την κατασκευή του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).

 

Στον τομέα των υποδομών, παρέπεμψε στην ανακατασκευή του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αποκτήσει ενισχυμένη επιβατική και διαμετακομιστική δυνατότητα, ενώ η επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα προσελκύσει, όπως εκτίμησε, ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων την πενταετία 2017-2021, καθώς και σειρά δημοσίων επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων κυρίως σε έργα σύνδεσης του λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Στην προσπάθεια αυτή, αναγνώρισε ο κ. Αμανατίδης, κομβικό ρόλο ιδιαίτερα ως προς την προσέλκυση επενδύσεων διαδραματίζει και η πολιτική σταθερότητα και μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή.

 

«Ασκώντας μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών επενδύουμε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εργαζόμαστε για την ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών σε δυναμικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, όπως οι μεταφορές και η ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά.

 

Γ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.