ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EWG: Προς συμφωνία με δήλωση… μεταμέλειας!

09:03 - 21 Δεκ 2016 | Οικονομία
EWG: Προς συμφωνία με δήλωση… μεταμέλειας!
Η πρώτη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τρίτη δεν έφερε το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, όπως προσδοκούσε η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, την Τετάρτη υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία, αρκεί βέβαια η ελληνική πλευρά να δηλώσει επίσημα στους θεσμούς πως δεν πρόκειται να προχωρήσει ξανά στο μέλλον σε μονομερείς ενέργειες, όπως οι παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το EuroWorking Group φέρεται να ζήτησε γραπτές διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, πως ο «μποναμάς» των 617 εκατ. ευρώ δεν θα επαναληφθεί για το 2017 και μετά, αλλά ότι δίδεται εφάπαξ και εξαντλείται στο 2016.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε αυτή την επίσημη δήλωση τότε στη νέα συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει απόφαση για «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Χουλιαράκης ήδη έδωσε τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ενώ ανάλογο έγγραφο αναμένεται να σταλεί και από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

 

Εφόσον, έτσι ξεπεραστεί το «κόλλημα» που δημιουργήθηκε με τις εξαγγελίες Τσίπρα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την Ελλάδα και την Κομισιόν να θέτουν τώρα ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως τις 26 Ιανουαρίου.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.