ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευκλείδη, έχεις e-mail: Η επιστολή του ESM με τις απαιτήσεις των δανειστών

18:32 - 22 Δεκ 2016 | Οικονομία
Ευκλείδη, έχεις e-mail: Η επιστολή του ESM με τις απαιτήσεις των δανειστών
Στην Αθήνα έφτασε το e-mail των δανειστών, αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζητούν για τις παροχές της κυβέρνησης. Στην επιστολή καταγράφονται τα σημεία στα οποία ζητούν οι δανειστές απαντήσεις.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά το κείμενο, προκειμένου να προετοιμάσει την απάντησή της.

 

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίδεται η διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, επίσης ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

 

Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επιστολή-απάντηση που σύμφωνα με διαρροές κύκλων στις Βρυξελλες έχουν ζητήσει οι Θεσμοί, είναι αντικείμενο συνδιαμόρφωσης, προφανώς μεταξύ Αθήνας και της "Γερμανικής" φράξιας του Eurogroup (στο πακέτο Τσιπρα αντιδρούν η Γερμανία, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Φινλανδία και άλλοι "πρόθυμοι" της γραμμής Σόιμπλε), τόσο ως προς το σκέλος των ερωτήσεων/απαιτήσεων των δανειστών όσο και ως προς τις απαντήσεις που θα δώσει η ελληνική πλευρά.

 

«Επισήμως όχι» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση για το αν η ελληνική πλευρά έχει απαντήσει, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ανταλλαγή απόψεων». Λόγω των εορτών μπορεί να αποδειχθεί η όλη διαδικασία χρονοβόρα.

 

Ωστόσο  για την Ελληνική πλευρά όπως και για την Επιτροπή ορίζοντα το Euroworking Group της 12ηςΙανουαρίου είναι ένας βασικός στόχος. Μόλις χθες, άλλωστε, άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του χρόνου. 

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 22 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.