ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Λάβαμε την επιστολή Τσακαλώτου- «Ξεπαγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

16:06 - 24 Δεκ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Λάβαμε την επιστολή Τσακαλώτου- «Ξεπαγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα
Οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, αφού «πάγωσαν» στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μετά τη λήψη της επιστολής από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών με την οποία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είμαι χαρούμενος που ανοίγει ο δρόμος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε.

 

Κυβέρνηση: Δικαιώνονται οι κυβερνητικές επιλογές

 

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

 

Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 24 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.