ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: 22 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των παιδιών-μεταναστών

12:53 - 29 Δεκ 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: 22 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των παιδιών-μεταναστών
Απάντηση έδωσε η Κομισιόν δια του αρμοδίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την κρίση που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης, σημειώνει πως “η πορεία υλοποίησης των δράσεων προτεραιότητας που προβλέπονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης για τη μετανάστευση, προβλέπει συνολική προσέγγιση για την προστασία των παιδιών-μεταναστών” ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κομισιόν μέσα στο 2016 έχει διαθέσει “επιπλέον 22.2 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία και την εκπαίδευση των παιδιών που βιώνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης χρηματοδότησης για την ίδρυση τριών ειδικών εγκαταστάσεων στέγασης για ασυνόδευτους ανηλίκους”. 

 

Παράλληλα η Κομισιόν υπενθυμίζει πως δρομολόγησε τον Σεπτέμβρη του 2016 κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας έκτακτης ανάγκης με προϋπολογισμό 348 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας έτσι “τις καθημερινές ανάγκες των πλέον ευάλωτων προσφύγων και βοηθώντας τους επίσης να διεκδικήσουν το δικαίωμα των παιδιών τους στην εκπαίδευση”. 

 

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος την πρόσφατη έκθεση της UNICEF η οποία κάνει λόγο για 50 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ξεριζωθεί καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, είχε καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας μεταξύ άλλων πληροφορίες για τις ενέργειες που η ΕΕ έχει προβεί για την προστασία των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες υποδοχής καθώς και επιμέρους στοιχεία που αφορούν κονδύλια σχετικά με την πρόσβαση σε εκπαίδευση και σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.