ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση 7 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Πρόεδρο της ΡΑΕ

15:23 - 26 Φεβ 2007 | Οικονομία
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Διαμαντίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, Γιάννης Μανιάτης και Μιχάλης Καρχιμάκης προς τον υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και την επιλογή του, παρά τις υψηλές αποδοχές του, να ασκεί ταυτόχρονα τα πανεπιστημιακά καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, τον Αύγουστό του 2005, αναπροσάρμοσε τις αποδοχές της θέσης του προέδρου κατά 104% στα 12.912 ευρώ το μήνα, προκειμένου ο τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης κ. Μιχαήλ Καραμανής να δεχθεί τη θέση, που απαιτεί διαρκή, πλήρη και συστηματική απασχόληση, η ΡΑΕ παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα ακέφαλη, αφού ο πρόεδρος της ασκεί, ταυτόχρονα και παράλληλα, τα καθήκοντα του τακτικού καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Καραμανή, η ΡΑΕ έχει εκδώσει απόφαση, που αφορά στον τρόπο υπολογισμού της Οριακής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας και έχει δημιουργήσει πλήθος στρεβλώσεων στη λειτουργία της ημερήσιας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπρόσθετα έχει εκδώσει την υπ. αριθμ. 332Α/2006 γνωμοδότηση, για την τροποποίηση άρθρων του Κώδικα Διαχείρισης του συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τις μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και συμβάλει στην εξέλιξη χρηματιστηριακών παιχνιδιών, που στήνονται με βάση την κερδοσκοπική και σε βάρος της ΔΕΗ λογική της, δημιουργώντας στην Ελλάδα συνθήκες «Καλιφόρνιας» και ανάπτυξης φαινομένων Enron.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τον Υπουργό Ανάπτυξης, αν μετά τα τραγικά αδιέξοδα, που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τα διαφαινόμενα προβλήματα επάρκειας και την επιλογή του κ. Καραμανή να ασκεί ταυτόχρονα τα πανεπιστημιακά καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, εξετάζει η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να τον απομακρύνει από τη θέση του Προέδρου της ΡΑΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.