ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Πιθανό να μείνει «εκτός» το ΔΝΤ

13:49 - 16 Ιαν 2017 | Οικονομία
Παπαδημητρίου: Πιθανό να μείνει «εκτός» το ΔΝΤ
Η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας είναι γεγονός, δεν είναι πρόβλεψη, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ εκτίμησε ότι είναι πλέον σημαντική η πιθανότητα το ΔΝΤ να μην είναι μέρος της χρηματοδότησής του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνεται από τους θεσμούς, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις έρευνες πολλών τραπεζών, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε καλή θέση να αρχίσει πάλι η διαπραγμάτευση και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση είτε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, είτε ως τα μέσα Φεβρουαρίου, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

 

«Η οικονομική ανάπτυξη τόσο το 2017 όσο και το 2018 θα μειώσει περαιτέρω την ανεργία», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης για τα «λουκέτα» ή την μετανάστευση επιχειρήσεων σε χώρες όπως η γειτονική Βουλγαρία.

 

Εκτίμησε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες επενδυτές.

 

«Επισημαίνουν την μεγάλη φορολογία, αλλά το σημαντικότερο θέμα είναι η χρηματοδότηση. Με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσω της ΕΕ, την ΕΤΕπ, τα ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που θέλει να επενδύσει, στον τουρισμό, την μεταποίηση, τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, τις νεοφυείς επιχειρήσεις» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.