ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζήτησε ο Παπαδημητρίου με τους Αυστριακούς επιχειρηματίες

20:06 - 26 Ιαν 2017 | Οικονομία
Τι συζήτησε ο Παπαδημητρίου με τους Αυστριακούς επιχειρηματίες
Σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα, Αντρέα Ικίτς-Μπομ συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον κ. Παπαδημητρίου να παρουσιάσει στους εκπροσώπους της αυστριακής επιχειρηματικής κοινότητας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Το παρών στο γεύμα έδωσαν υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων αυστριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας όπως διαμορφώνεται σήμερα, τονίζοντας ότι μετά από μία πολυετή περίοδο ύφεσης, μεταρρυθμίσεων και της μεγαλύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής που πέτυχε ποτέ χώρα του ΟΟΣΑ, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2016, γεγονός που πιστοποιεί το τέλος της ύφεσης. Ανέπτυξε το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που επιταχύνουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και στο ίδιο πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, παρείχε διευκρινίσεις για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Στην εκδήλωση ο κ. Παπαδημητρίου σχολίασε με τους εκπροσώπους των αυστριακών εταιρειών τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μέσω των εξαγωγών και της διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αυστριακή αγορά, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, των νέων τεχνολογιών, των μεταφορών και του τουρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.