ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη Απριλίου το νέο Εξοικονομώ

13:44 - 30 Ιαν 2017 | Οικονομία
Τέλη Απριλίου το νέο Εξοικονομώ
Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να προκηρυχθεί το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» Το νέο πρόγραμμα θα προβλέπει επιδότηση μέχρι και 70% ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν οικογενειακό εισόδημα που δεν θα υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ ενώ οι δαπάνες εργασιών που θα χρηματοδοτούνται είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).
 
Το συνολικό ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Τα 248 εκατ. ευρώ είναι από το ΕΣΠΑ και προορίζονται για τις επιχορηγήσεις, τα 68 εκατ. ευρώ θα μπουν από το Ταμείο Εξοικονομώ του ΕΤΕΑΝ και τα 184 εκατ. ευρώ θα τα διαθέσουν οι τράπεζες.
 
Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ.
Τα ποσοστά επιχορήγησης ξεκινούν από 25% προσαυξημένο κατά 5% για κάθε παιδί και φτάνουν έως και 70% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.