ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Ποιες είναι οι πέντε προτεραιότητες για το Δημόσιο

10:17 - 31 Ιαν 2017 | Οικονομία
Γεροβασίλη: Ποιες είναι οι πέντε προτεραιότητες για το Δημόσιο
«Έτος εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων» χαρακτήρισε το 2017 η υπουργός Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, προσδιορίζοντας τις πέντε προσεχείς προτεραιότητες, οι οποίες αφορούν:

*στην κατάρτιση των οργανογραμμάτων των υπουργείων και των φορέων καθώς και των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε, να γνωρίζουμε, όπως τόνισε, πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

*στην απλούστευση των διαδικασιών

*στην εφαρμογή Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, προκειμένου να αποχρωματιστεί κομματικά η Δημόσια Διοίκηση

*στην εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας μέσω του οποίου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν –για πρώτη φορά– πρόσβαση  στις  κενές θέσεις των υπηρεσιών που θα προκηρύσσονται τρεις (3) φορές το χρόνο  και θα αναρτώνται στο site του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

*στην διενέργεια των κρίσεων για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επερώτησης της ΝΔ, η υπουργός, είπε ότι αυτήν την στιγμή το υπουργείο, βρίσκεται στη φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως πρόσθεσε, «Θα γνωρίζουμε πλέον πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

Επιπλέον, δρομολογούμε σε συνέργεια με όλους τους φορείς απλουστεύσεις διαδικασιών, προκειμένου να μην χρειάζεσαι 20 δικαιολογητικά και άλλες τόσες υπογραφές για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την υπουργό «γίνεται πράξη και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να μην σπαταλούνται ατέλειωτες ώρες εργασίας.

Ο στόχος κατά την ίδια «ήταν και είναι ένας: Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να μπορεί να κάνει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του».

Σε ό,τι αφορά στο νέο σύστημα κινητικότητας η κυρία Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων, ώστε σύντομα το υπουργείο «να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διενεργηθούν οι κρίσεις για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης».

Γ.Χ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 31 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.