ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν στο Βερολίνο-Δεν προσκλήθηκε ή είπε «όχι» ο Τσακαλώτος;

19:17 - 02 Φεβ 2017 | Οικονομία
Συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν στο Βερολίνο-Δεν προσκλήθηκε ή είπε «όχι» ο Τσακαλώτος;
Η ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα παραμένει άγνωστη, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β` αξιολόγησης έχουν παγώσει τελείως. Αντίθετα, είναι πολλές οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αλλά και οι τηλεδιασκέψεις, ανάμεσα στους θεσμούς και το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Παράλληλα, την Πέμπτη έγινε γνωστό πως στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε ένα ραντεβού που υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν καλεσμένος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, δεν πήγε στο Βερολίνο και το ερώτημα είναι αν αρνήθηκε την πρόσκληση ή αν οι Σόιμπλε και Τόμσεν δεν τον προσκάλεσαν.

 

Στα γερμανικά ΜΜΕ υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες για πρόσκληση Τσακαλώτου στο Βερολίνο, ωστόσο, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ έπειτα από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνισε πως δεν υπήρχε κάποια προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του.

 

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, από το Βερολίνο επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε «με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».

 

Ο Σόιμπλε συνάντησε δηλαδή τον Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος και βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα και είναι βέβαιο πως οι δύο άνδρες συζήτησαν την εκκρεμότητα και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα. 

 

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωποι των θεσμών, αλλά και στελέχη του ελληνικού οικονομικού επιτελείου έχουν τακτική επικοινωνία και μέσω τηλεδιασκέψεων προσπαθούν να βρουν τη "χρυσή τομή" και να αμβλύνουν τις διαφορές που χωρίζουν μέχρι στιγμής Ελλάδα και δανειστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.