ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Αν φύγει το ΔΝΤ, φεύγει και η Ολλανδία

18:38 - 08 Φεβ 2017 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Αν φύγει το ΔΝΤ, φεύγει και η Ολλανδία
«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό» διεμήνυσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο».

 

Οι δηλώσεις αυτές του Γερούν Ντάισελμπλουμ έρχονται μία ημέρα μετά τη σκληρή κριτική που άσκησε στο ΔΝΤ, αναφορικά με την έκθεσή του για την Ελλάδα.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε σκληρή και ξεπερασμένη την έκθεση, που υποτιμά τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

 

Πάντως, είναι σαφές πως το ΔΝΤ καθορίζει το μέλλον του προγράμματος και η ανάγκη εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης είναι απαραίτητη ώστε να συνεχιστεί κανονικά και να μην εκτροχιαστεί.

 

Άλλωστε, εκτός της Ολλανδίας και η Γερμανία δια στόματος Σόιμπλε έχει δηλώσει πως χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα παύει επί της ουσίας να υφίσταται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.