ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει άμεσα περίγραμμα συμφωνίας

20:04 - 09 Φεβ 2017 | Οικονομία
Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει άμεσα περίγραμμα συμφωνίας
Αισιόδοξος πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν εξελίξεις πως θα οδηγήσουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εμφανίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης «έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να υπάρξει ένα περίγραμμα συμφωνίας άμεσα, ώστε να μη χαθεί η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών», τονίζοντας ωστόσο πως η Αθήνα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επ' άπειρον παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς ο βασικός στόχος είναι η χώρα να ενταχθεί σύντομα στην ποσοτική χαλάρωση.

 

Επιπλέον, ανέφερε πως η Επιτροπή έχει αναλάβει ένα «σημαντικό υποβοηθητικό ρόλο», σημειώνοντας πως εάν η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τους Ευρωπαίους, η αξιολόγηση θα είχε κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τόνισε, δε, ότι «ο λόγος που δεν κλείνει η αξιολόγηση είναι η αμφιθυμία του ΔΝΤ» και οι «παράλογες απαιτήσεις» του να ανοίξουν θέματα που έχουν κλείσει σε προηγούμενη φάση, όπως το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.