ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Παγκόσμιος κίνδυνος από τον... απρόβλεπτο Τραμπ

19:17 - 10 Φεβ 2017 | Οικονομία
Σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους περιγράφει ο οίκος Fitch τη διακυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, που μόλις ξεκίνησε.

Οι αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ για το εμπόριο και τη μετανάστευση μπορεί να επισκιάσουν τη θετική για τις επιχειρήσεις δημοσιονομική της στάση, αποτελώντας μια απειλή για το παγκόσμιο κρατικό χρέος, προειδοποιεί η Fitch.

 

Το γεγονός ότι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς τις πολιτικές των ΗΠΑ έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, που υποστηρίζει πως μια λιγότερο σταθερή αμερικάνικη κυβέρνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά ανατροπών, συμπεριλαμβανομένων «αλλαγών στις εμπορικές σχέσεις» και «δηλώσεις μεταξύ των φορέων άσκησης πολιτικής που θα συμβάλλουν σε μια οξυμένη και παρατεταμένη μεταβλητότητα στα νομίσματα και στις χρηματοοικονομικές αγορές».

 

«Η υλοποίηση αυτών των ρίσκων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα δυσμενές υπόβαθρο για την οικονομική ανάπτυξη, αυξάνοντας την πίεση στα δημόσια οικονομικά που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην αξιολόγηση ορισμένων κρατών» προσθέτει.

 

Οι αναλυτές της Fitch εκτιμούν ότι η οικονομική ατζέντα του κ. Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της «τόνωσης των επενδύσεων για υποδομές στις ΗΠΑ», θα είναι θετικές για την ανάπτυξη. Εκτιμούν ωστόσο πως άλλες πολιτικές μπορεί να επισκιάσουν αυτήν την τόνωση.

 

«Κατά την εκτίμηση της Fitch, η παρούσα ισορροπία ρίσκων δείχνει προς μια λιγότερο ευνοϊκή παγκόσμια έκβαση», σημειώνουν κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.