ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Προχωρήστε γρήγορα- Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει λευκή επιταγή

00:10 - 13 Φεβ 2017 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Προχωρήστε γρήγορα- Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει λευκή επιταγή
Την ώρα που κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η αξιολόγηση είναι πιθανό να κλείσει μέχρι την Τετάρτη και ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στέλνει μήνυμα στην Αθήνα να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτίθεται στο ΔΝΤ και δηλώνει ότι δεν έχει λευκή επιταγή.

Το μήνυμα Ντομπρόβσκσις στην Αθήνα

«Η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα την αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει τη νέα χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, προειδοποιώντας για τις συνέπειες οικονομικής αστάθειας στην ευρωζώνη, αν το θέμα καθυστερεί κι άλλο.

«Δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην οικονομική αστάθεια», επεσήμανε στη Γερμανική Welt.

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί στους Έλληνες η ελπίδα ενός σταθερού και ασφαλούς μέλλοντος», κατέληξε.

Αντάρτικο Τσακαλώτου στο ΔΝΤ από το βήμα της ΚΕ

Εντωμεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος, την ίδια περίπου ώρα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ ξεκαθαρίζοντας πως στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει « λευκή επιταγή».

«Εμείς ποτέ δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή. Διαπραγματευόμαστε σκληρά», είπε και εξήγησε οτι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις.

Ασκώντας κριτική στο ΔΝΤ ο υπουργός είπε πως «δεν τους ενδιαφέρει το πλεόνασμα του 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μεταρρυθμίσεις για αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό». Στο σημείο αυτό τόνισε πως «χρησιμοποιεί αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του».

Αναφερθείς στον Πολ Τόμσεν, είπε πως η ιδέα του ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες είναι για να γελάει κανείς» και αποκάλυψε πως το έχει καλέσει να κάνουν σύγκριση on the ground.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε το ταμείο να πάρει απόφαση γρήγορα για το τι θέλει να κάνει και «αν θέλει να συμμετέχει να σέβεται τις προσπάθειες ενός λαού,τα εργασιακά» και να πιέσει τις χώρες που θέλουν μεγαλύτερα πλεονάσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.