ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο γαμπρός των Κλίντον, το «λουκέτο» στο fund, η Ελλάδα

12:16 - 13 Φεβ 2017 | Οικονομία
Ο γαμπρός των Κλίντον, το «λουκέτο» στο fund, η Ελλάδα
Με την Eaglevale Partners καταπιάστηκε προ ημερών , ειδικότερα την περασμένη Τετάρτη, το Bloomberg. Σε όσους δεν λέει κάτι το όνομα αυτό, υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εταιρεία διαχείρισης hedge funds που ίδρυσε ο γαμπρός του ζεύγους Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι, με το διεθνές δημοσιογραφικό πρακτορείο να αναφέρεται την περασμένη Τετάρτη στο «λουκέτο» που έβαλε στο fund ο σύζυγος της Τσέλσι στα τέλη του 2016.

Όπως ανέφερε το «B», το Eaglevale Partners που ως έδρα του είχε τη Νέα Υόρκη είναι στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους πελάτες του. Το εν λόγω fund ίδρυσαν από κοινού με τον Μεζβίνσκι, οι πρώην traders της Goldman Sachs και συνάδελφοι , Μπενετ Γκράου και Μαρκ Μάλλον το 2011. Πάντως, κατέληγε το σχετικό ρεπορτάζ, εάν και υπήρξε σχετικό report για το «κλείσιμο» μέσω του Hedge Fund Alert, εκπρόσωπος της Eaglevale αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

 

Εάν αναρωτιέστε γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα του Bloomberg, απλά θυμίζουμε ότι ο γαμπρός του παλιού Πλανητάρχη είχε σχέση με την Ελλάδα, καθώς παλιότερα είχε τοποθετήσει κεφάλαια, κάμποσα μάλιστα, σχεδόν 25 εκατ. δολάρια, μέσω του Eaglevale Hellenic Opportunity, σε ελληνικά assets, όπως π.χ. τραπεζικές μετοχές και ομόλογα του Δημοσίου.

 

Ωστόσο, οι επενδύσεις δεν πήγαν καλά, , η κατάρρευση των ελληνικών αξιών οδήγησε σε συντριπτικές απώλειες πολλούς ξένους διαχειριστές κεφαλαίων, μεταξύ αυτών και το hedge fund της ιστορίας μας, που μάλιστα είχε φτάσει να απολογηθεί στους μετόχους του hedge fund για τις επιλογές και βέβαια τις μεγάλες «χασούρες».

 

Ετσι, ως πρόδρομο της εξέλιξης που ανέφερε το Bloomberg, μέσα στο 2016, κάπου πριν το καλοκαίρι, είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο Μεσβίνσκι προχωρά στη διάλυση στου ελληνικού σκέλους του Eaglevale Parntners, μετά τις απώλειες σχεδόν 90% που είχε καταγράψει...

 

Για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως να θυμούνται πως ο Μεζβίνσκι κάποιο καλοκαίρι, με το fund ήδη σε λειτουργία, είχε συναντηθεί με κορυφαίους εκπροσώπους της τότε ελληνικής κυβέρνησης σε  γνωστό ξενοδοχείο στο Μανχάταν μαζί με άλλους, πολύ ισχυρότερους οικονομικά ομίλους όπως η Blackstone, η Carlyle, η Paulson & Co, η WL Ross & Co., η York Capital, η Fortress  κ.λπ.

 

Γ. Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 13 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.