ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ έχει ευθύνες για την Ελλάδα

15:37 - 13 Φεβ 2017 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ έχει ευθύνες για την Ελλάδα
Κριτική άσκησε στο ΔΝΤ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος την ίδια στιγμή εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα», υπογράμμισε και κάλεσε την Κριστίν Λαγκάνρτ να ευθυγραμμίσει αυτά τα λαθεμένα στοιχεία με τα υπάρχοντα δεδομένα.

 

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αν όλες οι πλευρές κάνουν μία επιπλέον προσπάθεια.

 

Για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, τόνισε πολλάκις πως είναι «πραγματικά μικρό» το κενό που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές, από τον καθορισμό του δημοσιονομικού στόχου.

 

Σχετικά με τις αξιώσεις περί νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι το Eurogroup είναι «ανοιχτό» στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως η επιλογή του «κουρέματος» είναι εκτός του τραπεζιού.

 

Τέλος, εξαίροντας τις επιδόσεις της Ελλάδας, χαιρέτισε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και επανέλαβε ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.