ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Ένας Θεός ξέρει που θα οδηγηθεί η Ελλάδα

13:18 - 20 Φεβ 2017 | Οικονομία
Politico: Ένας Θεός ξέρει που θα οδηγηθεί η Ελλάδα
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι και πάλι το ελληνικό ζήτημα, όχι όμως με τον τρόπο που όλοι πίστευαν, αναφέρει το Politico, σε δημοσίευμά του με τον τίτλο «Γιατί είναι ασφαλές να αγνοήσετε την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο αναφέρονται στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για μια επικείμενη καταστροφή, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και πάλι το σενάριο του Grexit. «Η Ελλάδα είναι μία βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ», έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα οι New York Times.

 

«Ναι, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία φάση ζωής ή θανάτου με τους πιστωτές της να μην αποδεσμεύουν την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης μέχρι η Αθήνα να συμφωνήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Ναι, αν η Ελλάδα δεν πάρει τα χρήματα, δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που θα οδηγήσει… ένας θεός ξέρει σε τι. Και ναι, τα ελληνικά ομόλογα καταρρέουν για άλλη μια φορά, καθώς οι επενδυτές γίνονται νευρικοί», γράφει το Politico.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού εάν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο έχει αποδείξει η Ελλάδα στο πέρασμα των χρόνων είναι ότι ανεξάρτητα με το πόσο σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις, τελικά θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.

 

Σε όλη τη διάρκεια των μνημονίων της Ελλάδας υπήρξαν αμέτρητα σημεία διαφωνίας, στιγμές που φάνηκε ότι οι Ευρωπαίοι "έσωσαν" την Ελλάδα από τη βέβαιη κατάρρευση. Όμως δεν έχει σημασία πόσο άσχημα αποδείχτηκαν τα πράγματα, καθώς οι Ευρωπαίοι με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή, συνήθως την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.