ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός εξωδικαστικού όσοι καθυστερούν πληρωμές των ρυθμίσεων

13:33 - 23 Φεβ 2017 | Οικονομία
Εκτός εξωδικαστικού όσοι καθυστερούν πληρωμές των ρυθμίσεων
Η όποια καθυστέρηση στις πληρωμές των ρυθμίσεων που φέρνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κοστίζει ακριβά, καθώς εκτός των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα βρίσκονται όσοι οφειλέτες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις αλλά βρεθούν σε καθυστέρηση καταβολής προς οποιονδήποτε πιστωτή μετά τη ρύθμιση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.
Η καθυστέρηση αυτή σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του εξωδικαστικού συμβιβασμού παρέχει στους πιστωτές προς τους οποίους θα σημειωθεί η καθυστέρηση να ζητήσουν την ακύρωση της συμφωνίας ως προς όλους, με αίτηση στο δικαστήριο.
 
Μάλιστα όπως προβλέπεται με την ακύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών θα αναβιώνουν  όλες οι απαιτήσεις των πιστωτών κατά του οφειλέτη ενώ αναφορικά με τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εκτέλεση της σύμβασης αναδιάρθρωσης αυτά θα  αφαιρούνται από τις απαιτήσεις που αναβίωσαν. Η διάταξη αυτή «δυσκολεύει» τη ζωή των οφειλετών καθώς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα τυπικοί στις αποπληρωμές τους με βάση τα χρονοδιαγράμματα έναντι όλων αφού εάν δεν τα τηρήσουν οι οποίες διαγραφές ή μακροχρόνιες ρυθμίσεις αποπληρωμής θα παύουν να ισχύουν.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.