ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας σε Τσακαλώτο: Το μόνο που πετύχατε είναι η επιστροφή της Τρόικας

16:05 - 23 Φεβ 2017 | Οικονομία
Δένδιας σε Τσακαλώτο: Το μόνο που πετύχατε είναι η επιστροφή της Τρόικας
Επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξαπέλυσε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους της στο Eurogroup της Δευτέρας. Αντίθετα εκχώρησε τις κόκκινες γραμμές της.

«Σήμερα μας λέτε ότι καταστροφή υπέστη η ΝΔ και όχι η χώρα. Δεν μας προσδιορίσατε χρόνο κατάληξης συζητήσεων με τρόικα που επιστρέφει. Ο Χουλιαράκης μίλησε για ανάγκη άμεσης συμφωνίας. Δεν θυμάμαι τότε να μιλούσατε για Μαρκ Τουέιν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

 

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ακόμα: «Είχατε τοποθετηθεί για κόκκινες γραμμές: μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων. Τίποτα από αυτά λέγατε ότι δεν θα γίνουν δεκτά. Μαθαίνουμε ότι δεχθήκατε και τα δύο επί της αρχής και με τα κλιμάκια θα συζητήσετε τα ποσά περικοπής. Είναι προφανές ότι δεν πήρατε ποσοτική χαλάρωση και ότι τελικά η μόνη συμφωνία που επετεύχθη είναι η επιστροφή της Τρόικας έχοντας εκχωρήσει τις κόκκινες γραμμές σας». 

 

Θέλησε μάλιστα να απαντήσει στον κ. Τσακαλώτο χρησιμοποιώντας και αυτός ένα ρητό του Τουέιν: «Ποια η διαφορά γάτας και ψέματος. Ότι η γάτα έχει εννιά ζωές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.