ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίζερ: Με βούληση κλείνουμε άμεσα-Χωρίς ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα

19:42 - 03 Μαρ 2017 | Οικονομία
Βίζερ: Με βούληση κλείνουμε άμεσα-Χωρίς ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα
Ξεκάθαρες κουβέντες από τον επικεφαλής του Euro Working Group στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τόνισε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θέμα βούλησης, όλων των πλευρών και θα μπορούσε να κλείσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα χρειαζόταν νέο πρόγραμμα μετά το φθινόπωρο, σημείωσε συγκεκριμένα.
αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, ο κ. Βίζερ τόνισε κατηγορηματικά:
 
"Ας ξεχάσουμε σχέδια για να μείνει εκτός το ΔΝΤ. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες συμμετοχής του κι έτσι θα έχουμε μια πιο εύκολη πλεύση σε σχέση με τα προηγούμενα 5-6 χρόνια. Όλα αυτά τα όνειρα για προγράμματα χωρίς το ΔΝΤ πρέπει να εκλείψουν".
 
«Eίναι λίγο απογοητευτικό ότι ακόμα βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης αξιολόγησης. Μέσα σε ενάμιση χρόνο δεν έχουμε ολοκληρώσει καν την δεύτερη αξιολόγηση» σχολίασε ο κορυφαίος παράγοντας της ευρωζώνης. «Δεν γίνεται να επιταχύνουμε λιγάκι; Μόνο λίγο..» είπε χαρακτηριστικά.
 
«Τεχνικά είναι εύκολο, αν το θέλει κανείς. Αν το ήθελαν όλοι, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε την άλλη Παρασκευή» τόνισε. Ζήτησε μάλιστα περισσότερες δράσεις και λιγότερο... δράμα!
 
Ο κ. Βίζερ έκανε μνεία ακόμη και στα στοιχεία για τις καταθέσεις στις τράπεζες και προανήγγειλε ότι έχουμε μια δυσκολία μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι, εννοώντας προφανώς την πληρωμή των ομολόγων του Ιουλίου.
 
Όσο για το Grexit είπε ότι "το έχουμε αφήσει πίσω μας", αλλά για να φύγει οριστικά πρέπει να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία.
 
Για το θέμα του χρέους είπε: "Το 20% του χρέους έχει μειωθεί και υπάρχει σαφής δέσμευση ότι στο τέλος του προγράμματος θα γίνουν κι άλλα πράγματα. Το ΔΝΤ θέλει πιο συγκεκριμένα πράγματα. Όχι νέα μέτρα, αλλά πιο συγκεκριμένα πράγματα".
 
Μάλιστα, ο κ. Βίζερ σχολίασε ότι οι εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία διευκολύνουν τα πράγματα και ότι είναι θετικό ότι έχουμε περίοδο αυτόστοχασμού.
 
"Δεν νομίζω ότι οι γερμανικές εκλογές θα επηρεάσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πράγματα, τολμούν οι ηγέτες να κάνουν αλλαγές;", διερωτήθηκε.
 
Μαρία Μιχάλη
Τελευταία τροποποίηση στις 19:46 - 03 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.