ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forum Δελφών-Γεωργιάδης:Ο Τσίπρας δεν ξέρει πώς λειτουργούν οι αγορές

17:55 - 04 Μαρ 2017 | Οικονομία
Forum Δελφών-Γεωργιάδης:Ο Τσίπρας δεν ξέρει πώς λειτουργούν οι αγορές
Ο Τσίπρας και ο Τζανακόπουλος δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι αγορές, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε υψηλούς τόνους, επισημαίνοντας ότι για να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα πρέπει να επιλέξουμε κάποιον που ξέρει πώς βγαίνουν τα λεφτά.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έπειτα από συνέντευξεις του σε μεγάλα δίκτυα του Λονδίνου που δήλωσε, ότι τώρα είναι η ώρα να επεδύσουν οι ξένοι στην Ελλάδα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για στόχους να "ξεπουλήσει" τη χώρα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τζανακόπουλος είναι "αστοιχείωτοι" που δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι αγορές.
 
"Αυτά στον πολιτισμένο κόσμο τα έχουν λύσει από την εποχή του Άνταμ Σμιθ", ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σχετικά με το αίτημα δανείου της κυβέρνησης προς την Παγκόσμια Τράπεζα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι του έκανε εντύπωση αυτό το αίτημα, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα δανείζει αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ εμείς είμαστε στην ΕΕ.
 
"Τα δανεικά είναι χρήσιμα αλλά όταν τα αξιοποιούμε σε εργασίες με μεγαλύτερο κέρδος από το επιτόκιο" και όχι όταν χρησιμοποιούνται για να μειωθεί προσωρινά η ανεργία, κάτι που απλά αυξάνει το χρέος, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Ερωτηθείς για τους υψηλούς τόνους που κρατά στο δημόσιο λόγο και για το αν αυτό πλήττει το κλίμα συναίνεσης που χρειάζεται η χώρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει στην κυβέρνηση τη μεγαλύτερη συναίνεση που έχει δοθεί ποτέ στην αντιπολίτευση.
 
"Ψηφίσαμε το μνημόνιό τους, δεν έχουμε οργανώσει καμία μεγάλη διαδήλωση εναντίον τους, πού είναι οι υψηλοί τόνοι;" ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κ. Τσίπρας είναι τυχοδιώκτης και καιροσκόπος.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αδυναμίες της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει μόνο η ΝΔ, αλλά και η Ελλάδα. "Ο μεγαλύτερος καταλύτης αλλαγής είναι ο Τσίπρας, γιατί θα αφήσει πίσω του μια χώρα στην οποία θα έχει πεθάνει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Και αυτό σε συνδυασμό με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ η Ελλάδα".
 
"Θα είμαστε μια χώρα που θα ντρέπεσαι να λες ότι είσαι αριστερός", σημείωσε.
 
"Μάχομαι για να έχουμε όχι απλά αυτοδυναμία, αλλά πολιτική αλλαγή, κάτι που είναι ευρύτερο", ανέφερε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν υπάρξει αυτοδυναμία η ΝΔ θα θέλει συνεργασία με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
 
Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασε ότι η Τουρκία δεν ανεβάζει τους τόνους αποκλειστικά λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων της, αλλά ότι αντιθέτως σχεδιάζει μακροπρόθεσμα.
 
"Μην περιμένετε να πέσουν οι τόνοι μετά το τουρκικό δημοψήφισμα", ανέφερε, εξηγώντας ότι επειδή ο Ερντογάν δεν φαίνεται να το κερδίζει, τουλάχιστον με την άνεση που περίμενε, είναι πιθανόν να προκαλέσει ένα επεισόδιο στο Αιγαίο".
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να αφήσει τις προκλητικές δηλώσεις και να αφήσει τον υπουργό Εξωτερικών να κάνει τη δουλειά του και εκείνος να ασχοληθεί με τη δική του που είναι να διατηρεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
 
Μαρία Μιχάλη
Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 04 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.