ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ: Υπολογίσαμε το κόστος του Grexit-Oι Γερμανοί το έλαβαν υπ'όψιν

15:04 - 06 Μαρ 2017 | Οικονομία
Ολάντ: Υπολογίσαμε το κόστος του Grexit-Oι Γερμανοί το έλαβαν υπ'όψιν
Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού στις εφημερίδες Le Monde, Suddeutsche Zeitung, La Stampa, La Vanguardia, The Guardian και Gazeta Wyborcz, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος στάθηκε στις κινήσεις της χώρας του και τις συνεννοήσεις με τη Γερμανία, προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, που ήταν το Grexit.

 

«Η Γαλλία έκανε τη Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει» σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας ότι «υπογραμμίσαμε πόσο θα κόστιζε η έξοδος από την Ευρωζώνη και οι Γερμανοί το έλαβαν υπ' όψιν».

 

Ειδικότερα για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και αν «σταμάτησε τον Σόιμπλε», ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι «μπορούμε να πούμε ότι το κατάλαβε από μόνος του. Μπορούσαμε να θριαμβολογήσουμε, αλλά αν ένα παιχνίδι απαιτεί φράσεις όπως ''η Γαλλία κέρδισε τη Γερμανία'' ή το αντίστροφο, στο τέλος χάνουν όλοι».

 

Σε σχέση με το γαλλο - γερμανικό σύμφωνο εξήγησε ότι «είναι αναγκαίο. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αλλά δεν είναι αρκετό. Όταν με την κ. Μέρκελ πετυχαίνουμε μια συμφωνία, μετά πρέπει να πείσουμε τους υπόλοιπους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.