ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στο νόμο για τον ΕΦΚΑ ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

17:54 - 07 Μαρ 2017 | Οικονομία
Την τροποποίηση του νόμου για τον ΕΦΚΑ επιθυμεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Εργασίας την αλλαγή των πολύ υψηλών συντελεστών, όπως σημειώνει ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Διανύουμε, ήδη, τον τρίτο μήνα λειτουργίας του ΕΦΚΑ και εφαρμογής του νέου φόρου, που έχει  επιβληθεί μέσω των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, και η κατάσταση παραμένει τουλάχιστον τραγελαφική. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών έχει μεν ολοκληρωθεί, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των υπόχρεων δεν έχει πληρώσει», σχολιάζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

 

«Αν και απομένουν δέκα ημέρες πριν τη λήξη και της παράτασης που έχει δοθεί για την προθεσμία της πρώτης πληρωμής, η καταβολή των εισφορών είναι σε χαμηλά επίπεδα, είτε γιατί κάποιοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν, είτε γιατί υπάρχει σωρεία λαθών, είτε γιατί δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πολλά, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, με αποτέλεσμα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, αλλά και οι λογιστές-φοροτεχνικοί να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά», συμπληρώνει.

 

«Για πολλοστή φορά, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να τροποποιήσει τον νόμο και να αλλάξει τους πολύ υψηλούς συντελεστές. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι πρόθυμο, ακόμα και σήμερα, στο και πέντε, να καθίσει στο τραπέζι για έναν ουσιαστικό διάλογο με το υπουργείο, ώστε να καταλήξουμε σε ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σύστημα για όλους», καταλήγει ο κ. Κόλλιας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:04 - 07 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.